Wij zijn een bloeiende vereniging met meer dan 20 actieve spelende leden en daarnaast hebben wij meer dan 200 donateurs die ons steunen middels een vaste bijdrage per jaar en in ruil daarvoor gratis toegang hebben tot de voorstelling.

Elk jaar in december brengt deze vereniging, opgericht in 1904, een middag- en avondvoorstelling op de planken met meestal een hilarische 3-akter of klucht. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te spelen? Kom meedoen, op dinsdagavonden wordt geoefend in dorpshuis De Tille.

Historie: De toneelvereniging Nut en Genoegen werd in 1904 opgericht. In 1929 werd het 25- jarig en later in 1954 het 50-jarig bestaan gevierd. De vereniging was springlevend. De 25-jarige toneelvereniging Nut en Genoegen in Boijl beelddatum 1929 van links naar rechts: staand: Bonne van Dam; Egbert de Boer; Jaap Oosterkamp; Arend Benthem; Harm Zuil. zittend: Antje van Riesen; Eltje van Riesen; Geertje Nolles; Alberdina de Jong; Rens de Vries; onbekend. liggend: Jaap van Dam; Tiede Prakken.

De 50-jarige toneelvereniging Nut en Genoegen in Boijl beelddatum 1954 van links naar rechts: staand: Age Hoekstra; Nettie van Riesen; Jaap Lijsten Boukje Zondergeld ; Jochem Marinus; Annie van Riesen; Rens de Vries; Jan Korf; Hilly Hes; Bonne van Dam; Geertje Nolles; Hendrik van Riesen. zittend: Jaap van Dam; Arend Benthem; Nanne van der Werff; Harm Zuil; Geert Tuin.

Hier een foto, gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum met: Lutina van Zanden, Roelie Urff, Freek Harmsma, Trijntje Lijsten, Klaas de Vries, Hannie Beun, Karel de Vries, Dicky Harmsma, Lute Winters, Riek Akkerman, Lieneke Diever, Nellie de Vries, Trijntje de Vries en Janneke de Vries.